2 Şubat 2015 Pazartesi

STATÜ DEĞİŞİKLİĞİYLE MEMURİYET İHDASI

KAMUDA ÇALIŞAN ÜNİVERSİTE MEZUNU    İŞÇİLERİN TALEBİ:

STATÜ DEĞİŞİKLİĞİYLE MEMURİYET İHDASI


Üniversite mezunu işçiler konusu;
Türkiye'mizin Kars’tan İzmir’e, Antalya’dan Van’a, Ankara’dan Mardin’e,Sivas’tan Tekirdağ’a Ülke sathına yayılmış, Kamuda çalışanların diploma ve statü mağduriyetidir.

Hükümetimiz daha önce sözleşmeli statüsünde çalışanları memur yapmış;çalışma hayatında çözümler sağlamıştır.
Biz  Üniversite Mezunu İşçiler, yaklaşık 5 yıldır “memuriyet kadrolarına nakledilmek” için uğraşmamıza rağmen bu süreçte çıkan birçok yasanın dışında bırakıldık.

Son 3 yılda Tv, Gazete, Sendikalar ve sosyal medya ile aslında Güneş gibi varız buradayız dedik! Ülke gündemine, yöneticilerimize.

Kamuda çalışan Üniversite mezunu işçilerin memuriyet ihdası talebi vardır.4857 sayılı yasa gereği var olan kadrolarımız bize tayin ve terfi hakkı vermemektedir.

Bizler, sahip olduğumuz üniversite diplomamızla tayin ve terfi gibi haklara kavuşmak için memuriyet kadrolarına naklimizi talep etmekteyiz.

Bir çoğu Anayasanın 128. Maddesi hükümleri vasıfları taşıyan veya çalışarak okuyup nitelik vasıf kazanarak başkaca meslek dalında kendini geliştiren “Üniversite Mezunu İşçiler” in de memur yapılması çalışma barışı açısından önemli bir mesafenin alınmasını sağlayacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız 2014 Kamu personel danışma kurulunda alınan kararları Memur-sen “Büyük Türkiye Buluşmasında” canlı yayında bu konuları çözün talimatı vermiştir.

Fakat hala bu konuda çözümde sonuç alınamamıştır.

Sayın Çalışma Bakanımız Faruk Çelik, Üniversite mezunu İşçilerin Statü Değişikliği ile Memuriyet kadrolarına atanması noktasındaki olumlu tutumları bizleri sevindirmektedir.

Siz toplumun sesi olan Medyamızdan, çözüme destek hassasiyetini ve sayıları DPB verilerine göre 23000 bin kişiyi bulan Üniversite Mezunu İşçilere memuriyet kadrolarına ihdası için görsel-yazılı destek verilmesi konusunda da gösterileceğine inanıyor, saygılarımızı sunuyoruz.

ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER PLATFORMU
Musa KOCAKİREN
İSTANBUL TEMSİLCİSİ
#universiteliisciler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Üniversiteli İşçiler Headline Animator