15 Ocak 2015 Perşembe

Sn Hacı Bayram Tonbul Konuştu!

memursen Faks: 0312 230 39 89 Enerji birsen faks 0312 230 48 71 enerji@memursen.org.tr
Kamu da örgü yumağı gibi girift hal almış ve iş huzursuzluğu zirve yapmış.
Basın üzerinden,tv den,sosyal medyadan,
yıllardır hastalık şu tedavi şöyle diye çözüm yolları sunuyoruz sunmaya da devam edeceğiz.
Nitelikten vasıftan eğimden ve eğitimli insan-çalışandan dem vurup duruyoruz konuşurken.
Kamuda üniversite mezunları var diyoruz benden önce ve sonra bu hep söylendi.
sorun belli nitelik var,eğitim var,yetişmişlik var,devlete aidiyet var,vizyon var,misyon var,var da var.
Üniversiteli işçiler platformu olarak bizler  Ülkemizde personel reformunun lokomotifi ve çözüm ortağı tarafı olduğumuzu her ortamda söylüyor ve paylaşıyoruz.Üniversiteli İşçiler sadece bulundukları çalıştıkları kurumda memurluk ihdası talep ediyor.Marstan bir şey talep etmiyor.Makul ve maliyeti olmayan bu adım için yıllardır bekliyoruz.Tarafı olduğumuz bu konuda Çalışma Bakanından Başbakanından Cumhurbaşkanından tekrar birebir görüşerek bu sıradan olduğunu düşündüğümüz sorunu nihayete erdirelim istiyoruz.
Musa KOCAKİREN
Sn Hacı Bayram Tonbul Başkanım ve Memursen konfederasyonuyla birlikte #universiteliiscilere hep destek oldular.Bunun bilincindeyiz.Görüş veya bakış açımızda nüans farklılıkları vardı hala da var olduğunu dünkü tv programında yaptığı konuşmada bunu gördük.
ŞÖYLE DEMİŞ HACI BAŞKANIM
"Üniversiteli işçiler meselesinde bir yanlış anlaşılma var. Biz üniversiteli işçiler dediğimiz zaman üniversiteyi bir şekilde bitirmiş her arkadaşın memur olacağı anlamına gelmiyor. Eğer bir işi memur ve işçi birlikte yapıyorlarsa ve bu iş memur eliyle yapılması gerekiyorsa ki Anayasanın amir hükmü bu o zaman bu işi memurlar eliyle yapalım. Yani bu arkadaşımız hangi doktora da dahil hangi dereceden mezun olursa olsun, memurun işini bizzat işçi statüsünde yapıyorsa bunun memur olmasını istiyoruz."
Musa kocakiren olarak Başkanlarıma Şöyle Sesleniyorum Tekrar!!
Biz herkes memur olsun demedik zaten.Kamuda çalışan üniversite bitirmiş yetkinlik kazanmış ve isterse memurluk talep eden işçi arkadaşıma memuriyet verilsin istedik.
şoför ahçı bekçi vs memur yok mu kamuda var.adam ilkokul bitirmiş memurluğa girmiş okumuş daire işleri başkanı olmuş.bunlar oluyor da üniversiteli işçi neden memur olamaz deniyor ki?
4/B ve firma personelleri memur yapılırken neden böylesi çıkıp memursen konuşma yapmadı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Üniversiteli İşçiler Headline Animator