2 Şubat 2015 Pazartesi

Başbakanım Çalışma Hayatı Reformunu Birlikte Yapalım!

 
Yıllardır yazıyor, anlatıyor, konuşuyoruz fakat hâlâ çözüm adına net adımlar göremiyorum. 

Gazete ilanları, köşe yazıları, tv ekranlarında anlatılmamız memur sendiklarının başkan ve Yardımcıları ile birebir görüşmelerimiz,TBMM ziyaretlerinde iktidar, muhalefet vekil ve başkan Yardımcıları ile görüşmelerimiz, twitter, facebook`da davamızla alakalı paylaşımlarımız, ilgili bakanlıkların üniversiteli işçiler için çalışma var söylemleri, 
Sn.Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan`ın 2014 KPDK da anlaşılan konuları çözün talimatı... 

Görüyorsunuz vatan millet meselesi olmayan bu mağduriyet için sarf edilen enerjiye keşke gerek kalmasa idi dedim çoğu kez. 

Gaziantep'ten geçenlerde bir mail aldım. Bu maili defalarca okudum.Çünkü hem mobbing hemde İtibarsızlaştırma vardı arkadaşın Yaşadıklarında. 

Bu maili yollayan arkadaşım eğitim fakültesi mezunu bir öğretmen. Gaziantep'te bir kamu kuruluşunda diğer çalışanlar gibi Anayasanın 128. Maddesinin kapsamında görev yapıyordu.
Müdür veya şef isteğine göre bu bayan arkadaşıma işçi kadrosunda olduğu için temizlik yaptırmak, Çay servis yaptırmak gibi uygulamalara maruz kaldığını anlatıyordu. Kars'tan arayan bir teyzenin kızı da aynı durumda olduğu aklıma geldi bu satırları okurken. 

Eskiden imam hatip okuyana şöyle derlerdi ;Git imam ol üniversite okuyacak içinse ilahiyat yaz derlerdi. Kalıp beyinler ve statüko böyle istiyordu. 
Şimdi bazıları da "işe işçi girmişsin, doktora da yapsan işçisin işte" diyorlar. 

Üniversiteli işçiler ne makam sahiplerinin ne de birilerinin iltimasına ihtiyacı olmadığı gibi, bir başka vatandaşın hakkına girecek fiili adımı talep etmeyecek kadar onurlu ve hakşinastırlar. 

Ülkemizin personel reformuna ihtiyacı vardır. Bunu adil şekilde başlatacak tek hareket üniversiteli işçiler platformu üyelerine memuriyet ihdası ile olacaktır. 

Eğitimlinin, vasıflı ve azmin adı olan üniversiteli işçiler için atılacak adım, Türkiye'mizin çalışma hayatına olumlu olarak güneş gibi hakiki kanunsal düzenlemeler yapılmasına vesile olacaktır. Örneğin çalışan kavramı netleşecek, Memur işçi kavramı tekrar tanımlanacak, sendikaları sosyal olarak adımlar atmaya yöneltecektir. 

Ülkemizin yetişen, kendini geliştiren insanımız,üniversiteli işçiler platformu üyeleri artık hükümetimizden Khk bekliyor. Mağduriyet bitecek, vatandaşımız gülecek, ana-babalar bak evlat  okuyuna değer var, Oku  diyecek. 

Sn Başbakanım haydi birlikte bu reformu gerçekleştirelim inşallah! 

Üniversiteli işçiler platformu 
İstanbul temsilcisi 
Musa Kocakiren

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Üniversiteli İşçiler Headline Animator