22 Temmuz 2014 Salı

Nedret AKOVA dan Kanun Teklifi


Nedret AKOVA dan Kanun Teklifi

Ayşe Nedret AKOVA
Balıkesir Milletvekili
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi
Adres : Yeni Hizmet Binası 1. Kat 2 Nolu Banko Oda: 1016
Telefon : +90 (312) 420 61 92 +90 (312) 420 61 93
Faks : +90 (312) 420 23 71
E-Posta : aysenedret.akova@tbmm.gov.tr
“Kamu kurumlarında 4857 sayılı İş Kanununa göre çalışan üniversite mezunu işçiler, yıllardır çalıştıkları kurumlarda diplomalarının gerektiği işleri yaparken, mezuniyetlerinin dışında farklı işlerde çalıştırılan işçilerde bulunmaktadır. Kurumlarında yan yana çalışan memur ve sözleşmeli çalışanlar, aynı üniversitelerin aynı bölümlerinden mezun olup, aynı işi yapmalarına rağmen, statüleri farklıdır ve eşit işe eşit haklardan yararlanamamaktadırlar.
Üniversiteli işçiler işçi statüsünde olduklarından dolayı kurumları üniversiteli işçileri istediği yerde ve pozisyonda çalıştırmaktadır. Ancak üniversiteli işçiler memur ve sözleşmeli çalışan arkadaşları gibi unvan kullanamamakta ve şef müdür yardımcısı ve müdürlük gibi makamlara yükselememekte, tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından yararlanamamakta, meslekleri ile ilgili toplantılar, seminerlere, eğitimlere katılamamaktadırlar.
Üniversiteli işçilerin özlük haklarının yeterli olmayışı gibi nedenlerle, üniversite mezunu olup, işçi olarak çalışan kişilerin, memur kadrosuna geçirilmeleri çalışma barışı ve Anayasal eşitlik açısından gereklidir.
Üniversite mezunu olup, işçi olarak çalışan kişilerin, tayin, nakil, geçici görev, görevde yükselme ve unvan kullanabilme haklarının olmaması ile ilgili sorunlarının çözümü için, bu kişilerin memur kadrolarına geçirilmesi en yerinde çözüm olmaktadır.” gerekçesini Türkiye Büyük Millet Meclisine sunmak suretiyle aşağıdaki yazılı Kanun Teklifinde bulunmuştur.
MADDE 1- Üniversite mezunu olup, işçi olarak çalışan kişilerin, memur kadrosuna geçirilmesi amaçlanmıştır.
MADDE 2- Kanunun yürürlülük maddesidir.
MADDE 3. Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulunun yürüteceği belirtilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Üniversiteli İşçiler Headline Animator