3 Ağustos 2015 Pazartesi

Üniversiteli İşçiler de Herkes Sevinmeli!

Üyelerimizin,Sendika Başkanlarının ve Bürokrasinin Dikkatine;

Kamu  kurum ve kuruluşlarında çalışan üniversite mezunu arkadaşlar için 4-5 yıldır azimle kararlılıkla mücadele ediyoruz.
Kamu da şoför memur,aşçı memur,berber memur,hasta bakıcı memur,bekçi memur vesaire memur oluyor da KAMUNUN cefakar çalışanı işçi kadrosuyla yıllar önce mesleğe başlamış ve tüm zorluklara rağmen okuyan İŞÇİ  arkadaşım neden MEMURİYET kadrosu alamasın ki?

Eskiden imam hatip okuyana, imam olabilirsin, üniversite okuyacaksan ilahiyat okuyabilirsin statükosu vardı. Şimdi bu statüko sen işçisin işçi kal şeklinde bizim önümüze hangi vicdan ehli koyabilir ki?

Toplu görüşme masasında olan yetkili ve paydaş sendika yöneticileri;
Unutmayınız ki bir göz ağlarken diğer göz gülmez. İnancımız da insana kolaylık vardır.Müjde vardır.Ötekileştirme ayrıştırma ne inancımıza ne de insanca yönetime sığmaz.İnsanlar makamlara gelir bazısı eser bırakır insanlık yad eder.
Bazılarına makam nasip olur, insanlar lanet eder.

Üniversiteli işçiler olarak bizler  kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçi arkadaşımın isteği halinde memur yapılmasının  Devlete ve çalışma hayatına reform adına  lokomotif olacağını düşünüyoruz.

Şunlar memur olabilir,şunlar memur olamaz duruşu sendikacıların duruşu olamaz.Çünkü sivil toplum kuruluşları  çalışanın taleplerini kabul ettirmek için vardır.Yürütmenin görevini yapmak için değil.

Toplu görüşmeler üniversiteli işçiler platformu için birlik ve beraberlik içeren kararların alındığı uygulanacağı görüşmeler olması ümidiyle saygılarımı sunarım.
                                                                                                                       Musa   KOCAKİREN     
Üniversiteli İşçiler Platformu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Üniversiteli İşçiler Headline Animator