28 Kasım 2014 Cuma

ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLERİN TALEBİ

ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLERİN TALEBİ:
MEMUR OLMAK

AK Parti hükümetlerinin Türkiye’de yıllardır biriken sorunları çözdüğü, çözme iradesi gösterdiği tüm kamuoyunun malumlarıdır. Özellikle çalışanların sorunlarının çözümü noktasında hükümetin gösterdiği gayretleri ilgi, dikkat ve takdirle takip etmekteyiz.

Hükümetiniz daha önce sözleşmeli statüsünde çalışanları memur yapmış; hatta geçici işçi statüsünde çalışanların bir çoğu dahî önce sözleşmeli memur kadrosuna atanmış, bilahare devlet memuru olmaları sağlanmıştı.

Biz Üniversite Mezunu İşçiler, yaklaşık üç yıldır “memuriyet kadrosu ihdası” için tüm çabalarımıza rağmen bu süreçte çıkan birçok yasanın dışında bırakıldık.

Üniversite mezunu işçilerin kadro talepleri yoktur. Biz kadrolu işçileriz. Ancak var olan kadrolarımız bize tayin ve terfi hakkı vermemektedir. Bizler, sahip olduğumuz üniversite diplomamızla tayin ve terfi gibi haklara kavuşmak için memuriyet kadrolarına naklimizi talep etmekteyiz.

Sözleşmeli memurların ve geçici işçilerin memur yapıldığı bu düzenlemeler elbette önemlidir ve takdir edilmelidir. Birçoğu memur işi yapan veya bu imkanı bulamayan “Üniversite Mezunu İşçiler” in de memur yapılması çalışma barışı açısından önemli bir mesafenin alınmasını sağlayacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken  2013 mart ayında Memursen’in düzenlediği Büyük Türkiye Buluşmasında KPDK da alınan anlaşılan konuları bir an önce çözün diyerek,Bakan ve bürokratlara talimat vermiştir.

Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu  2014 sonu itibariyle çalışanların sorunları noktasında yeni bir paket açıklayacağını kamuoyundan öğrenmiş bulunmaktayız. Hazırlanacak yasa taslağında artık bu defa “Üniversite Mezunu İşçilere Memurluk ihdası verilmesi” konusunun da olacağını ümit ediyor, istirham ediyoruz.

 Hükümetimizin akademik zammı yasalaştırması Sayın Başbakanımızın akademik kariyere, okuyana, diplomalıya verdiği önemi göstermektedir. Aynı ilgiyi diplomalarını kullanamayan üniversite mezunu işçiler için de beklemekteyiz.

Memursen ve Kamusen gibi memur sendikaları ile Hak-İş gibi işçi sendikaları da bizim memuriyete geçmemiz noktasında olumlu görüşlerini beyan ettiklerini biliyoruz.

 Hatta Memursen’in Sayın Başbakanımız ve Sayın Çalışma Bakanımıza sunduğu taslakta “Üniversite Mezunu İşçilerin memuriyet kadrolarına geçirilmesi” konusu vardır.
Çalışma Bakanımız Faruk Çelik’in de ifade ettiği 23 bin kişiyi bulan Üniversite Mezunu İşçilerin, memuriyet kadrolarına nakli konusunda Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Sayın Çalışma Bakanımız Faruk Çelik beyin duyarsız kalmayacağı ümidimizi yineliyor; artık “Üniversite Mezunu İşçilere Memurluk kadrosu ihdası ” için yürütme  iradesinin tecelli etmesini bekliyoruz.

Üniversite Mezunu İşçiler Platformu

#universiteliisciler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Üniversiteli İşçiler Headline Animator