13 Nisan 2013 Cumartesi

KAMU PERSONEL DANIŞMA KURULU GÜNDEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Memur-senin bizleri içine alan görüşleri;
  1. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesindeki döner sermaye işletmeleri tarafından istihdam edilen ve mali hakları döner sermaye işletmesi bütçesinden ödenen sözleşmeli personelin,
            kadroya geçişlerine imkan sağlayan geniş kapsamlı bir içerikle düzenlenmesinin yerinde ve yararlı olacağına inanıyoruz.
            b) 399 sayılı KHK’ye tabi olarak görev yapan sözleşmeli personele de, istekleri dahilinde kadrolu statüye geçiş hakkı verilmelidir.
            c) 4/C (geçici personel) statüsünde istihdam edilen personelin, öğrenim durumlarına göre Genel İdare Hizmetleri Sınıfının uygun kadroları ile öğrenimleri itibarıyla atanabilecekleri hizmet sınıflarının uygun kadro-görev unvanlarıyla ilişkilendirilerek kadroya geçirilmesi gerekmektedir. (TÜİK’te görev yapan 4/C’li personelin kendileri için ihdas edilecek anketör unvanı ile kadroya geçirilmeleri noktasında özel bir düzenleme yapılması hem gerekli hem de uygun olacaktır.)
            d) Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde istihdam edilmekle birlikte yürüttükleri görevler itibarıyla memur statüsündeki personel ile aynı görevleri yürüten yüksek öğretim mezunu işçi personel (Çay-Kur’da olduğu gibi) durumlarına uygun memur kadrolarına geçirilmelidir.

Kamu-sen in Bizler için masaya koyduğu madde görüşleri

Madde 4: 657 sayılı Kanunun 4. maddesinin “b” ve “c” bentleri madde metninden çıkarılmalı, ilgili bentler kapsamında çalıştırılan sözleşmeli ve geçici personelden uygun şartları taşıyanlar bu Kanunun 4. maddesinin “a” bendi kapsamında değerlendirilerek pozisyonlarına uygun kadrolara geçirilmelidir. Bununla birlikte geçici işçiler, 4. maddenin “d” bendi; kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üniversite ve yüksek okul mezunu kamu işçileri de talepleri halinde bir defaya mahsus olarak memur kadrolarına atanmak üzere ilgili maddenin “a” bendi kapsamında değerlendirilmelidir. herhangi bir belediyede sözleşmeli olarak veya işçi olarak 12 yıl çalışan birisinin bu hizmetinin tamamı 68/B çerçevesinde değerlendirilir. Bu kişinin 68/B hükmünden yaralanabilmesi için öncelikle memur olması gerekir. İşte bu durumun çıkış yolu istisnai bir memuriyettir. İstisnai bir kadroya atandıktan sonra adaylık hükümleri de geçerli olmadığı için çok kısa bir süre de olsa bu kadroda bulunanlar 68/B çerçevesinde atanabilirler.

#Üniversiteliişçilere Aleni destek olan Bembir-sen Başkanı Mürsel Turbay,Kamu-sen Başkanı İsmail Koncuk ve Enerji Bir-sen Başkanı Hacı Tonbul'a şükranlarımızı sunarız. koncuk-kamuda-farkli-statuler-ortadan-kalkmali-1775 enerji birsen             mürsel turbay

3 yorum:

  1. bizlere destek olan sendika başkanlarına ve bize yürekten emek harcayan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Allah yar ve yardimciniz olsun

    YanıtlaSil
  3. Allah yar ve yardimciniz olsun

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Üniversiteli İşçiler Headline Animator