24 Ağustos 2015 Pazartesi

Üniversiteli İşçiler Platformu Soruyor

Öncelikle Üniversite mezunu işçilere mağduriyetlerinin  devletin zirvesine taşınmasında emeği geçen önce yol arkadaşlarıma,
sonra Memursen Konfederasyonu Hizmet kolu Başkanlarıma,
Kamusen Başkanımıza,Faruk erdem abime,Üniversiteli işçiler Platformumuz adına  teşekkür ediyoruz.


2016-2017 yıllarnı kapsayacak Toplu sözleşme Resmi gazetede yayımlandı.Kanuni düzenleme ne zaman olacak?

Bizler Okuyan kendini geliştiren işçi arkadaşımızın sesi olduk.Olmaya da devam edeceğiz.
"Kendisi için istediğini müslüman kardeşi için istemeyen hakiki mana da iman etmiş olmaz" Hadisi şerifince hareket eden ekip arkadaşlarımızla konunun sendikal ve siyasal taraflarına bunu defalarca ifade ettik ediyoruz.

"İmam Hatip" okuyanların yıllarca dışlandığı Ülkemde okuyan işçi arkadaşımın dışlanmasına göz yumacak sineye çekecek Vicdan bende ve yol arkadaşlarımda yoktur.

Üniversite mezunu işçi arkadaşlarımın mağduriyetlerinin giderilmesi için 3 yıldır her türlü çalışma yapıldı.
Hatta bizler platform olarak bürokrasiye kolaylık olsun diye Vicdanlara akla ve Personel rejimini harekete geçirecek kanun taslağını DPB Çalışma Bakanlığı,Başbakanlık,Cumhurbaşkanlığı,Memur konfederasyonları ve sosyal medya ile paylaştık.

Şimdi bizler  Sayıları defalarca alınan ve listelenen üniversiteli işçiler için kanuni düzenlemeyi bekliyoruz.
Yoksa çalışma yapılacaktır cümlesi bizler  için mana taşımamaktadır.

"Memur işi yapan" ifadesi personel reformuna uygun niteleme değildir.
Devletin memur ahçısı var,şoförü var,bahçıvanı var.Ne demek memur işi yapan?
Taşeron işe alınan biri önce sözleşmeli sonra memur kadrosuna alındığını herkes biliyor görüyor.420 bin sözleşmeli memur yapılırken kimseye gözünün üzerinde kaşın var veya şu mezunsun veya önce mezun oldu gibi bir ayrım yapılmadı diye biliyoruz.#universiteliisciler de neden ayrım olsun ki değil mi?
Şimdi sözleşmede 36. Maddede belirtilen,Fabrika,ARAZİ için istihdam edilen işçiler hariç derken ne kastediliyor net belirtilmelidir!
TPAO,TKİ,TEİAŞ,EÜAŞ,MKE,DSİ,İSKİ,Üniversiteler vb kurumlarda çalışan yüksek okul mezunu üniversiteli işçiler için memurluk yolu seçeneği açık mı?


Sorularımızı İlgili Bakanlık,Sendika taraflarına soruyoruz.Bizler bir "göz ağlarken diğer göz gülmez" diyen vicdanı taşıyoruz.Sizlerinde aynı hassasiyette olduğunuzu biliyoruz.Saygılarımızla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Üniversiteli İşçiler Headline Animator