10 Temmuz 2015 Cuma

Üniversiteli İşçiler Bu Kanunu Bekliyor



DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA
 KANUN TASARISI TASLAĞI

MADDE 1-
 (1) Bu Kanunun amacı, Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında   çalışan önlisans ve lisans mezunu işçi personelinin mezun olduğu bölüme göre isteğe bağlı olarak memur kadrosunda istihdam edilmesini Tanımlar.
MADDE 2-
 (1) Bu Kanunun yürürlüğe, girdiği tarihten itibaren, iki ay içinde gerekli pozisyonların ihdas işlemleri tamamlanarak, Tüm kamu ve kurumlarda bu Kanunun 1'nci maddesi kapsamında istihdam edilenlerden, memur pozisyonlara geçmek isteyen personel, 657 sayılı Kanun Hükmünce, önlisans ve lisans mezunu personelin sınav şartı aranmaksızın Kurumlarınca durumlarına uygun memur personel pozisyonlarına atanırlar.
(2) Memur pozisyonlara geçmeyi kabul etmeyen personelin iş sözleşmesi devam eder. Memur pozisyonlara atanan söz konusu personele, işçinin talebi üzerine işçiye çalıştığı kurum tarafından tazminat ödenir veya  Bu personelin önceden kıdem tazminatı ödenmiş süreleri hane, kıdem tazminatına esas olan geçmiş hizmet süreleri 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli ikramiyelerinin hesabında dikkate alınır.
(3) Bu Kanun uyarınca Memur personel pozisyonlarına ataması yapılan personelin, geçen hizmet süreleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun, ilgili hükümleri dikkate alınmak suretiyle, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri tavanı aşmamak kaydıyla, emekli keseneğine esas aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir.
(4) Memur pozisyonlara atanan personelin atandıkları tarih itibariyle almakta oldukları ücret (fazla mesai ücreti hariç), ikramiye, ek ödeme toplam net tutarının atandıkları memur pozisyonlara ait net ücretlerinden (fazla mesai ücreti hariç) fazla olması halinde, aradaki fark tutarı, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın fark kapanıncaya kadar ayrıca tazminat olarak ödenir.
(5) Yukarıdaki hükümlere göre atanmış olan personelden boşalan sürekli işçi kadroları hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır.
Yürürlük
MADDE 4- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 5- Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Üniversiteli İşçiler Headline Animator