11 Mart 2015 Çarşamba

Çalışanıma Ülkeme Yazık Değil Mi?





İşçi sendikalarının, çalışanın nakli,görevde yükselmesi,eğitim durumlarına göre yevmiye’ye ek katkı  gibi konulara gelecek ufukları  misyonları yok.Varsa yoksa üyelik aidatı ve makam!
Şubeniz de trilyonluk usulsüz işlemler yapılırken Secdeye nasıl gittiniz? Hiç mi Allahtan hicap duymadınız?

Memur sendikaları sanki çok mu iyi?  Kocaman hayır!

Sendika hükümetler ne verirse değil,çalışanın şartlarının iyileştirilmesi ve sosyal kazanımlarının artırılması konusunda yaptığı kazanımlar ölçü değil mi çalışanlar için?

Yıllardır taşeron sistem üzerinden insanlar köle gibi çalıştırılırken pasif seyreden Sendikalar,çıplak maaşı  izne çıkmaya yetmeyecek diye senelik izne çıkamayan çalışanlar varken,emekli olduğumda 1100 tl maaş ile nasıl geçineceğim diye kara kara düşünen memur çalışanlar varken,siz Sendika yöneticilerinin nasıl vicdanları rahat durdu duruyor? Hak alırken haksızlıklara sükut etmeye ne kadar devam edeceksiniz? Altınız da makam araçları ve sekretaryalarınız mı sizi ahirette kurtaracak?

Şimdiler de davaları kazanıyor diye hükümet ile masaya oturup, aidat kazanma derdine düşmüşler!
3 milyon işsiz var ülkemde! 2 milyona yakın taşeron çalışan insanım var.
3 yıldır karayolu taşeron işçileri davaları kazandığı halde hakları verilmiyordu.2015 yılında yargıda tekraren karar tescillenince mecburen sendikalar ve hükümet çözüm arayışına girdi. Karayolu taşeron arkadaşların sayısı 8000 ve kadrolu işçi olmaları kanunen zorunlu hal aldı.Kanunlar uygulanır inşallah diyorum!

Yama uygulama ve kanunlar ile ayak sürürcesine kerhen yapılan personel düzenlemeleri,sonunda patladı ve yürütülemez hal aldı.Taşeron çalıştırma,4/C,4/B,4/D ,4924,5620,399,4857 … Yaz yaz bitmiyor ki!

Yazık ülkeme insanıma!

Bizler istedik ki bu karmaşık yapıda çözüme ve tedaviye öncü olalım.Hem hükümet hem muhalefet hem de sivil toplum kuruluşları ziyaretlerinde nitelik vasıf kazanmış üniversite mezunu işçiye memuriyet ihdası verilmesi akla uygun ve uygulanması personel rejimine de katkı yapacağı taraflarca belirtildi.Sonuç mu 3 yıldır KHK veya Torba yasa da olmadık konulmadık!
#universiteliisciler konusunda hükümet adım atmadı  şuana kadar.

Personel reformunun lokomotifi olacak bu adım atılmayarak aslında Çözümün değil  günün
ve çözümsüzlüğün tarafı olmayı seçmişlerdir. Umarım son anda basiret gösterirler.

Hak için mücadele edene eyvallah diyorum fakat bir soluğa sahip olacak güçte olmayan
İnsanlar bu dünya için FIRILDAK olmaya gerek var mı?

*yukarıda yazdıklarımda; hak kazanımı ve mağduriyetler için mücadele eden sendika yöneticilerini tenzih ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Üniversiteli İşçiler Headline Animator